20 Δεκ 2016

τώρα, πίσω και εμπρός!




αυτή η πολύ αμφιλεγόμενη διαταγή του δέκαρχου, προβλημάτισε αλλά η δουλειά έγινε! πίσω στην θέση σου και βήμα ταχύ εμπρός για να ξεκολλήσουμε! θα ήταν πιο ξεκάθαρο. αλλά δεν θα είχε χάζι η φάτσα του απορημένου λεγεωνάριου! :)






αν και μη ειδικός, γράφω τα παρακάτω, αλλά και όσα συμβουλευτικά έχουν προηγηθεί, καθώς οι πολύ ειδικοί και αρμόδιοι, σιωπούν!  γράφω λοιπόν, ότι μου δείχνει χρήσιμο και όπως μου κόφτει, για την κοινότητα και τους φίλους.

πάμε λοιπόν στην προπόνηση "πίσω & εμπρός" 😄😄😄

θα έχεις προσέξει, ότι στο "ζέσταμα", αλλά και στην "τυφλή" εξάσκηση (τοξεύεις, δεν τοξεύεις κοντά αλλά και μακρύτερα με κλειστά μάτια;!!!), στην κοντινή (4-5μ) απόσταση, εισπράττεις το μέγιστο της ποιότητας βολής που μπορείς να δώσεις. όλα είναι εύκολα, όλα είναι μαλακά αλλά συγκεκριμένα, η αίσθηση της βολής είναι σπουδαία, το χρόνος - ρυθμός σωστός. θεμιτά και χρειαζούμενα όλα αυτά.

όταν με το καλό μεταβείς στην όποια απόσταση για τις δοκιμαστικές (αν αγώνας) , κάτι αλλάζει, προς το χειρότερο. είναι που η προσοχή μας από την φόρμα μεταπηδά στην σκόπευση, από ατζαμοσύνη βέβαια! εκεί που το πράγμα εκτροχιάζεται, είναι μόλις ξεκινήσει ο αγώνας. σε ακραία περίπτωση, η ομορφιά και η χάρη, αντικαθίσταται από παγωμάρα απέναντι από τον στόχο, από σπασμωδικές άγαρμπες κινήσεις, από τρόμο, από κακοκεφιά και απογοήτευση.

λέω και ξαναλέω, θα με έχεις ακούσει σίγουρα, "εγώ Πότε Θα Μάθω Τόξο;" και δεν το λέω για πλάκα, αν και το γυρίζω στην πλάκα, αυτοσαρκαζόμενος.

δεν ανακάλυψα την αμερική, κάπου το διάβασα, ίσως στο έχω ξαναπεί, κατά καιρούς το εφάρμοζα, αλλά τώρα τελευταία, πιο συστηματικά καθώς έχω κάνει μεγάλα βήματα προς τα πίσω.

είναι ένα εργαλείο.
ανάλογα τον τοξότη και την εμπειρία του, μπορεί να δώσει μια λύση.

"εμπρός & πίσω" 😄😄😄

τόξευσε κοντά, όσο χρειάζεται ώστε να πάρεις την αίσθηση, της για την ώρα καλύτερης ποιοτικά βολής σου. τροποποίησε τον clicker αν χρειάζεται και πάρε την νέα θέση σαν δεδομένη. πήγαινε μετά στην απόσταση και τόξευσε όσο κρατά αυτή η ωραία, πλήρης και απολαυστική αίσθηση της βολής σου. ίσως στην αρχή χωρίς πρόσωπο στόχου. εφόσον διατηρείται η ευτυχία, βάλε και πρόσωπο. μην επιμένεις πολύ στην σκόπευση,  μην γράφεις σκορ, παρά δώσε βάση στην διαδικασία και στις λεπτομέρειες της βολής.

όταν αντιληφθείς, το βέλος να "μακραίνει" click να μην ακούγεται στην ώρα του, ο χρόνος - ρυθμός να χάνεται, και οι μύες να πετρώνουν - τρέμουν, μάζεψε τα σέα και πήγαινε και πάλι κοντά. φτιάξε την φόρμα την σωστή κι ωραία, και ξανά πίσω στην απόσταση. για να δώσει εξετάσεις, για να σφυρηλατηθεί στο αμόνι της επανάληψης. κοντά (πίσω) χτίζεις, μακρυά (εμπρός) στερεώνεις!

"πίσω & εμπρός" 😄😄😄

όσο χρειάζεται! take your time το λέμε στο χωριόμ! εγώ είδα ότι το εργαλείο αυτό, "δουλεύει". και για αυτό το μεταφέρω! και εδώ είμαι να συζητήσουμε.

καλό χειμώνα και
καλές βολές σύντροφοι!